Χορήγηση 28,5 Διεθνών Μονάδων Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης (International Continuing Nursing Education Credits’ - ICNEC’s) από το ICN στο Συνέδριο της Μυκόνου


Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος ως μοναδικός επίσημος εκπρόσωπος των Ελλήνων Νοσηλευτών στο Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών από το 1929, και επισφραγίζοντας την πολυετή επιτυχή του συνεργασία με τον καταξιωμένο αυτό διεθνή οργανισμό, αδιαμφισβήτητου κύρους, κατάφερε μετά από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες να θέσει υπό την ουσιαστική αναγνώριση του ICN το 36ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο, από 4-7 Μαΐου 2009.

Τονίζουμε ότι η επιχορήγηση του Συνεδρίου μας με 28,5 Διεθνείς Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από το ICN για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί μια διεθνή αναγνώριση, και οι Μονάδες που θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες, αναγνωρίζονται παντού σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα με τον Νόμο «Ρύθμιση όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με το ΠΔ 76/2005 και άλλες διατάξεις» για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ένα πλαίσιο επαγγελματικής μοριοδότησης, το οποίο όμως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αγνοήσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Υπογραμμίζουμε επίσης, ότι η μοριοδότηση από το ICN θέτει το συνέδριό μας σε πλήρη αναγνώριση και συμφωνία με το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης, πιστοποιώντας ότι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν οι νοσηλευτές μέσα από τις εργασίες του, είναι σύμφωνες με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πλαίσια γνώσεων και δεξιοτήτων που ισχύουν για την ελεύθερη διακίνηση των νοσηλευτών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (σύμφωνα με τη συνθήκη της Μπολόνια), διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των παρερχομένων νοσηλευτικών υπηρεσιών. Κατά συνέπεια η αντίστοιχη μοριοδότηση αυτών των γνώσεων και δεξιοτήτων ισχύει τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ως εκ τούτων, σεβόμενοι τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τις αρχές μας και τη δεοντολογία, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε συνεπείς και ειλικρινείς απέναντι στους Έλληνες νοσηλευτές. (άρθρο σε .pdf)