Μήνυμα – Χαιρετισμός του Γ. Γ. του Υ.Υ.Κ.Α. στο 38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο


Με αφορμή το μήνυμα – χαιρετισμό που έστειλε ο Γ. Γ. του Υ.Υ.Κ.Α. κ. Νικόλαος Πολύζος θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος εκτιμά και ενθαρρύνει την υποστήριξη του Υ.Υ.Κ.Α. στο 38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Χίο, 10-13 Μαΐου 2011.

Ο ΕΣΝΕ έχει πιστεύει ότι η συνεργασία με το Υ.Υ.Κ.Α. μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την ελληνική νοσηλευτική και τους Έλληνες νοσηλευτές. Υποστηρίζει επίσης τη συνεργασία όλων των νοσηλευτικών φορέων με το Υ.Υ.Κ.Α. σαν μοναδική λύση των προβλημάτων της νοσηλευτικής και των νοσηλευτών μέσα από τη συνεργασία όλων και το διάλογο.

Διαβεβαιώνουμε τον Γ.Γ. του Υ.Υ.Κ.Α. ότι έχει την αμέριστη συνεργασία και υποστήριξή μας τόσο για τη διαμόρφωση του πλαισίου, όσο και για την ανάπτυξη των εργαλείων εκείνων (νοσηλευτικά πρωτόκολλα, πρωτόκολλα μοιρασμένης φροντίδας στη διαχείριση οξέων και χρονίων προβλημάτων υγείας ιδιαίτερα στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας), διασφαλίζοντας τον προσανατολισμό του συστήματος στο άτομο και την οικογένειά του, μέσω μια συντονισμένης και ελεγχόμενης παροχής φροντίδων.

Με αφορμή δε την αναφορά του Γ.Γ. του Υ.Υ.Κ.Α. στη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών 2011 επισημαίνουμε ότι η Ημέρα αυτή πρέπει να εορτάζεται από όλους τους Νοσηλευτές μαζί, γιατί αφορά κοινά προβλήματα των νοσηλευτών που απαιτούν κοινές λύσεις, οι οποίες δημιουργούνται μέσα από τη συνεργασία όλων των νοσηλευτικών φορέων.

Όλοι μαζί θα λύσουμε τα προβλήματα της ελληνικής νοσηλευτικής και των Ελλήνων νοσηλευτών. Η διαπίστωση αυτή αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα του 38ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου.