Τελευταίες ειδήσεις

18ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Κατεβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Κατευθυντήρια  Οδηγία  του ΕFN (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Νοσηλευτών).

 

Πατήστε το σχετικό σύνδεσμο για να κατεβάσετε το αρχείο.

 

 

efn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

 

 «ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΕΛΚΩΝ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ»

 

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

                      

4ος Κύκλος Εκπαιδευτικών Μαθημάτων-Τομέας Ψυχικής Υγείας

eikona

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις πληροφορίες.Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Tο πρόγραμμα του συνεδρείου μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο

Το 42ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο μοριοδοτείται με 19,5 Διεθνείς Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης (ICNEC's) από την Επιτροπή Μοριοδότησης του ΕΣΝΕ, σύμφωνα με τα κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (ICN)

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Νοέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Νοσηλευτικό συνέδριο

Τελικό Πρόγραμμα 42ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου

42ο πανελλήνιο νοσηλευτικό συνέδριο

 
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρείου.

Δελτίο Τύπου - Τετάρτη 06/05/2009
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009, στο Ξενοδοχείο Royal Myconian, η τελετή έναρξης του 36ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου (ΕΣΝΕ), που διοργανώνεται από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος. Η οικοδέσποινα του Συνεδρίου και Πρόεδρος του ΕΣΝΕ, Καθηγήτρια κ. Ελένη Κυρίτση καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους 2.500 συνέδρους, που παρευρέθησαν στην εναρκτήρια τελετή. (Περισσότερα). Δείτε το Δελτίο Τύπου - Δευτέρα 04/05/2009 & φωτογραφίες απο την Τελετή Έναρξης.

Συμπεράσματα 36ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου

Το 36ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του ΕΣΝΕ, για ακόμη μια φορά, στέφθηκε με επιτυχία, αφού η αθρόα συμμετοχή των προσκεκλημένων και διακεκριμένων ομιλητών από το εσωτερικό και το εξωτερικό, αλλά και των συνέδρων ξεπέρασε τον αριθμό των 2.500, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο.

Ο στόχος του επιστημονικού προγράμματος επιτεύχθηκε, αφού όλοι οι σύνεδροι διεύρυναν τις γνώσεις τους. Η μεταφορά αυτής της γνώσης στο εργασιακό τους περιβάλλον (Περισσότερα...)

Χορήγηση 28,5 Διεθνών Μονάδων Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης (International Continuing Nursing Education Credits’ - ICNEC’s) από το ICN στο Συνέδριο της Μυκόνου

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος ως μοναδικός επίσημος εκπρόσωπος των Ελλήνων Νοσηλευτών στο Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών από το 1929, και επισφραγίζοντας την πολυετή επιτυχή του συνεργασία με τον καταξιωμένο αυτό διεθνή οργανισμό, αδιαμφισβήτητου κύρους, κατάφερε μετά από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες να θέσει υπό την ουσιαστική αναγνώριση του ICN το 36ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο, από 4-7 Μαΐου 2009.

Τονίζουμε ότι η επιχορήγηση του Συνεδρίου μας με 28,5 Διεθνείς Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από το ICN για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί μια διεθνή αναγνώριση, και οι Μονάδες που θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες, αναγνωρίζονται παντού σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα με τον Νόμο «Ρύθμιση όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με το ΠΔ 76/2005 και άλλες διατάξεις» για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ένα πλαίσιο επαγγελματικής μοριοδότησης, το οποίο όμως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αγνοήσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Υπογραμμίζουμε επίσης, ότι η μοριοδότηση από το ICN θέτει το συνέδριό μας σε πλήρη αναγνώριση και συμφωνία με το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης, πιστοποιώντας ότι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν οι νοσηλευτές μέσα από τις εργασίες του, είναι σύμφωνες με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πλαίσια γνώσεων και δεξιοτήτων που ισχύουν για την ελεύθερη διακίνηση των νοσηλευτών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (σύμφωνα με τη συνθήκη της Μπολόνια), διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των παρερχομένων νοσηλευτικών υπηρεσιών. Κατά συνέπεια η αντίστοιχη μοριοδότηση αυτών των γνώσεων και δεξιοτήτων ισχύει τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ως εκ τούτων, σεβόμενοι τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τις αρχές μας και τη δεοντολογία, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε συνεπείς και ειλικρινείς απέναντι στους Έλληνες νοσηλευτές. (άρθρο σε .pdf)

 

Ο ΕΣΝΕ είναι μέλος:
Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών – International Council of Nurses (ICN) από το 1929
Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Νοσηλευτών – European Federation of Nurses Associations (EFN) από το 1979
Ευρωπαϊκού Φόρουμ  των Νοσηλευτικών  - Μαιευτικών Συνδέσμων & του Π.Ο.Υ. – European Forum of National Nursing & Midwifery Associations & WHO (EFNNMA & WHO) από το 1996
Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νοσηλευτικής Ογκολογίας – The European Oncology Nursing Society (EONS) από το 1984
Ομοσπονδίας Νοσηλευτών Επαγγελματικής Υγείας στην ΕΕ – Federation of Occupational Health Nurses within the EU (FOHNEU) από το 1998
Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικών Ενώσεων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας – The European Federation of Critical Care Nursing Associations (EFCCNA) από το 1997
Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Συνδέσμων Ευρώπης – Paediatric Nursing Associations of Europe (PNAE) από το 2006
 Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών Εκπαιδευτών -   European Federation of Nurse Educators (FINE) απο το 2007
Διεθνούς Συνδέσμου Παιδιατρικών Νοσηλευτών - International Association of Paediatric Nurses (IAPN) από το 2006
Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων από το 1936 & μέσω αυτού στο
Ευρωπαϊκό Lobby Γυναικών - European Women's Lobby (EWL)
 European Society of Emergency Nurses από το 2010   

Επικοινωνία

Βρισκόμαστε:
Λεωφ. Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών, Γ΄ Κτίριο, 2ος όρ. Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 27

Τηλέφωνα:    210 7702861 και 210 7485307 (09:00 – 17:00)
Fax:               210 7790360
Email:            esne@esne.gr