Συμπεράσματα Ημερίδας Π.Τ. ΕΣΝΕ Ηπείρου - Αποτελέσματα Γ.Σ. & Εκλογών

Την Παρασκευή 6-3-2009  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Σ.Ν.Ε Ηπείρου στο Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Ι  με θέμα «Η παροχή φροντίδας σε ασφαλές περιβάλλον: Νοσηλευτική Ευθύνη». Τις εργασίες του συμποσίου   παρακολούθησαν 310 Νοσηλευτές και σπουδαστές.

Το πρόγραμμα της ημερίδας ήταν δομημένο πάνω σε θέματα ασφάλειας των ασθενών αλλά και των νοσηλευτών. Η ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία  της κ Ναούμ  Προϊσταμένης της ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Ι η οποία και μας υπενθύμισε ότι το θέμα της ασφάλειας των ασθενών μας είναι στενά συνδεδεμένο με την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, έχει πολλές και σημαντικές επιπτώσεις στους ασθενείς, στους επαγγελματίες υγείας, αλλά και στο ίδιο το σύστημα υγείας για αυτό και η αντιμετώπισή του απαιτεί τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στο χώρο της υγείας της πολιτείας, των διοικήσεων των νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας.

Στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι η κ Κλέτσιου και ο κ Κατσούλας μας υπενθύμισαν ότι οι κίνδυνοι για τους νοσηλευτές είναι πολλοί και υπαρκτοί στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη και για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται πιστή και ευλαβική στήριξη των βασικών προφυλάξεων αλλά  κυρίως τροποποίηση της συμπεριφοράς μας ενώ κλείνοντας ο κ  Δούσης μας είπε ότι αν και η υγιεινή των  χεριών είναι στενά συνδεδεμένη με την αυξημένη συχνότητα των νοσοκομειακών λοιμώξεων εν τούτοις η συμμόρφωση των νοσηλευτών παραμένει χαμηλή. Οι στρατηγικές  αντιμετώπισης : εκπαίδευση παρακίνηση και οργανωτικές αλλαγές.

Στο δεύτερο τραπέζι παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης του Π.Γ.Ν.Ι για την αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων από τους υπευθύνους των αντιστοίχων μονάδων.

Το πρόγραμμα έκλεισε με το άκρως ενδιαφέρον κλινικό φροντιστήριο που αφορούσε την διαχείριση των νοσηλευτικών λαθών. Η υπεύθυνη του φροντιστηρίου κ Κάργα Μαρία με την γνωστή σε όλους μας αμεσότητα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των νοσηλευτών που το παρακολούθησαν.

Με το τέλος της ημερίδας και παρουσία της προέδρου κ. Ε. Κυρίτση και του γραμματέα κ Ε. Δούση ακολούθησε  Γενική Συνέλευση, Απολογισμός της προηγουμένης χρονιάς, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και αμέσως μετά ψηφοφορία.

Εκλέχτηκαν κατά σειρά ψήφων οι: Νίνης Δημήτριος, Γιώτη Ελένη, Ρομποτή Μαρία, Στεργίου Πέτρος, Κατσουλίδης Παναγιώτης, Ζώτου Σοφία, Γάγας Μιχαήλ.

Κλείνοντας το απερχόμενο  συμβούλιο ευχαριστεί θερμά :

Όλους  τους ομιλητές, τα προεδρεία, όλους τους νοσηλευτές και σπουδαστές που τίμησαν με την παρουσία τους όλες τις επιστημονικές εκδηλώσεις του συνδέσμου

Την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του συνδέσμου

Την διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι  που για  πολλοστή φορά μας έδωσε στέγη και ήταν αρωγός μας σε κάθε μας εκπαιδευτική προσπάθεια

      Τις  διευθύντριες  των νοσηλευτικών υπηρεσιών της Ηπείρου για την συνεργασία τους

 

Με τιμή,

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο ΕΣΝΕ Ηπείρου

Η Πρόεδρος

Ελένη Υφαντή


 

Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου

epirus_map.gif


Το περιφερειακό τμήμα του ΕΣΝΕ στην Ήπειρο δημιουργήθηκε το 2003.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2003 - 2005


Στα πλαίσια αυτά, το Π.Τ. του ΕΣΝΕ στην Ήπειρο έκανε αισθητή την παρουσία του με επιστολές στις διοικήσεις των Νοσοκομείων και στην τοπική κοινωνία. Οργάνωσε την 1η Διημερίδα στις 4 - 5 Δεκεμβρίου 2003 με μεγάλη επιτυχία, αφού τις εργασίες παρακολούθησαν 850 νοσηλευτές και σπουδαστές.

Στις 14 Μαΐου 2004 οργάνωσε τον 1ο Ενωτικό Εορτασμό στην Ήπειρο για τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών. Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία αφού την παρακολούθησαν συνολικά 650 νοσηλευτές και σπουδαστές. Η εκδήλωση καλύφθηκε από τον τοπικό τύπο

Στις 9 – 12 Δεκεμβρίου 2004 οργάνωσε Επιστημονικό Νοσηλευτικό Συμπόσιο με θέμα: "Κλινική Νοσηλευτική. Εμπειρίες – Προβληματισμοί – Προοπτικές"

Στις 17 Ιουνίου 2005 σε συνεργασία με τις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Ηπείρου το τμήμα μας οργάνωσε το 2ο Ενωτικό Εορτασμό στην Ήπειρο για τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών.

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες του το τμήμα μας διοργάνωσε στις 8,9,10 Δεκεμβρίου 2005, Επιστημονικό Νοσηλευτικό Συμπόσιο με θέμα: "Το Νοσηλευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα. Κλινικά βιώματα-Σχέσεις με την κοινωνία."

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2008-2012

Πρόεδρος Νίνης Δημήτριος
Αντιπρόεδρος Ρομποτή Μαρία
Γραμματέας Κατσουλίδης Παναγιώτης
Ταμίας Γιώτη Ελένη
Μέλη Ζώτου Σοφία
  Στεργίου Πέτρος
  Γάζας Μιχάλης

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2004-2008

Πρόεδρος Υφαντή Ελένη
Αντιπρόεδρος Μπραχαντίνη Καλλιόπη
Γραμματέας Γκάσα Δήμητρα
Ταμίας Μπακέλλα Παρασκευή
Μέλη Οικονόμου Μαργαρίτα
  Ρομποτή Μαρία
  Σιώχος Γεώργιος

 


 
International Council of Nurses rcn.jpg ANA nurse CE American Nurses Association logo.gif
© 2021 Esne. All Rights Reserved. Powered by M&M