Επίσκεψη στην ιστοσελίδα
Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Συμπεράσματα Ημερίδας Π.Τ. ΕΣΝΕ Ηπείρου - Αποτελέσματα Γ.Σ. & Εκλογών


Την Παρασκευή 6-3-2009  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Σ.Ν.Ε Ηπείρου στο Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Ι  με θέμα «Η παροχή φροντίδας σε ασφαλές περιβάλλον: Νοσηλευτική Ευθύνη». Τις εργασίες του συμποσίου   παρακολούθησαν 310 Νοσηλευτές και σπουδαστές.

Το πρόγραμμα της ημερίδας ήταν δομημένο πάνω σε θέματα ασφάλειας των ασθενών αλλά και των νοσηλευτών. Η ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία  της κ Ναούμ  Προϊσταμένης της ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Ι η οποία και μας υπενθύμισε ότι το θέμα της ασφάλειας των ασθενών μας είναι στενά συνδεδεμένο με την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, έχει πολλές και σημαντικές επιπτώσεις στους ασθενείς, στους επαγγελματίες υγείας, αλλά και στο ίδιο το σύστημα υγείας για αυτό και η αντιμετώπισή του απαιτεί τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στο χώρο της υγείας της πολιτείας, των διοικήσεων των νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας.

Στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι η κ Κλέτσιου και ο κ Κατσούλας μας υπενθύμισαν ότι οι κίνδυνοι για τους νοσηλευτές είναι πολλοί και υπαρκτοί στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη και για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται πιστή και ευλαβική στήριξη των βασικών προφυλάξεων αλλά  κυρίως τροποποίηση της συμπεριφοράς μας ενώ κλείνοντας ο κ  Δούσης μας είπε ότι αν και η υγιεινή των  χεριών είναι στενά συνδεδεμένη με την αυξημένη συχνότητα των νοσοκομειακών λοιμώξεων εν τούτοις η συμμόρφωση των νοσηλευτών παραμένει χαμηλή. Οι στρατηγικές  αντιμετώπισης : εκπαίδευση παρακίνηση και οργανωτικές αλλαγές.

Στο δεύτερο τραπέζι παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης του Π.Γ.Ν.Ι για την αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων από τους υπευθύνους των αντιστοίχων μονάδων.

Το πρόγραμμα έκλεισε με το άκρως ενδιαφέρον κλινικό φροντιστήριο που αφορούσε την διαχείριση των νοσηλευτικών λαθών. Η υπεύθυνη του φροντιστηρίου κ Κάργα Μαρία με την γνωστή σε όλους μας αμεσότητα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των νοσηλευτών που το παρακολούθησαν.

Με το τέλος της ημερίδας και παρουσία της προέδρου κ. Ε. Κυρίτση και του γραμματέα κ Ε. Δούση ακολούθησε  Γενική Συνέλευση, Απολογισμός της προηγουμένης χρονιάς, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και αμέσως μετά ψηφοφορία.

Εκλέχτηκαν κατά σειρά ψήφων οι: Νίνης Δημήτριος, Γιώτη Ελένη, Ρομποτή Μαρία, Στεργίου Πέτρος, Κατσουλίδης Παναγιώτης, Ζώτου Σοφία, Γάγας Μιχαήλ.

Κλείνοντας το απερχόμενο  συμβούλιο ευχαριστεί θερμά :

Όλους  τους ομιλητές, τα προεδρεία, όλους τους νοσηλευτές και σπουδαστές που τίμησαν με την παρουσία τους όλες τις επιστημονικές εκδηλώσεις του συνδέσμου

Την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του συνδέσμου

Την διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι  που για  πολλοστή φορά μας έδωσε στέγη και ήταν αρωγός μας σε κάθε μας εκπαιδευτική προσπάθεια

      Τις  διευθύντριες  των νοσηλευτικών υπηρεσιών της Ηπείρου για την συνεργασία τους

 

Με τιμή,

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο ΕΣΝΕ Ηπείρου

Η Πρόεδρος

Ελένη Υφαντή