ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης - 1ο Πανθρακικό Νοσηλευτικό Συνέδριο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανθρακικού  Νοσηλευτικού Συνεδρίου που έγινε στο Ξενοδοχείο THRAKI PALACE στην Αλεξανδρούπολη. Το συνέδριο παρακολούθησαν 650 και πλέον σύνεδροι.

Η τελετή έναρξης έγινε μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον, όπου ο επίτιμος καθηγητής του ΔΠΘ και πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου, κ. Μηνόπουλος μας ταξίδεψε μέσα σε περίπου μία ώρα από το Δεδέαγατς στην Αλεξανδρούπολη. Ένα μάθημα Ιστορίας δεκάδων χρόνων  έως  σήμερα που παρουσιάστηκε με πολύ γλαφυρό και νοσταλγικό τρόπο. (Φωτογραφίες...)

Οι θεματικές ενότητες  του Συνεδρίου  κάλυψαν σε ικανοποιητικό βαθμό  τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντα των συνέδρων εστιάζοντας σε ένα μεγάλο φάσμα της Νοσηλευτικής και προβάλλοντας τις αναγκαιότητες και τις προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος για  την εξέλιξη  της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Στο συνέδριο παρευρέθησαν επίσης συνάδελφοι από Τουρκία και Βουλγαρία και μας ανέπτυξαν το σύστημα πιστοποίησης  τoυ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αδριανούπολης (Trakya Hospital)  και τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο S. George της Φιλιππούπολης  αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο νοσοκομεία είναι  πιστοποιημένα κατά ISO.

Όλες οι συνεδρίες κατέδειξαν έντονα την ανάγκη ανάπτυξης νοσηλευτικών διαδικασιών (πρωτοκόλλων) και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος της πιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Επίσης αναδείχθηκε ως άμεση και  επιτακτική ανάγκη η βελτίωση και τροποποίηση  της υπάρχουσας νομοθεσίας σχετικά με τη αστική και ποινική ευθύνη  των νοσηλευτών.


 

Δελτίο Τύπου Π.Τ. ΕΣΝΕ Θράκης (06/07/2010)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Νοσηλευτική διημερίδα του Περιφερειακού τμήματος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΣΝΕ), που έγινε στην Σαμοθράκη  στο ξενοδοχείο SAMOTHRAKI VILLAGE, στις 2-3 Ιουλίου  2010. (Περισσότερα...)


 

Π.Τ. ΕΣΝΕ ΘΡΑΚΗΣ - Ολοκλήρωση σεμιναρίου

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, που συνδιοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΣΝΕ Θράκης με τη Διοίκηση του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009, στις αίθουσες του ΚΕΚ του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν 70 Νοσηλευτές από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στις 14 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, έγινε η κοπή πίτας του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης και ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Η Οδύσσεια ενός διασωληνωμένου» σε σενάριο του Θανάση Κουλούρη, σκηνοθεσία Θεόδωρου Λαμπριανίδη και μουσική Χρήστου Συκιώτη, η οποία παίχτηκε από τους συναδέλφους Λουκά Γαγδηδέλη, Γλυκερία Πελαγίδου, Κυριακή Μεϊμαρίδου και Μαριλένα Κάπο. Η παράσταση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Συμπόσιο του Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, το Νοέμβριο 2008, στη Θεσσαλονίκη, εντυπωσίασε όλους όσους την παρακολούθησαν και προκάλεσε προβληματισμό αλλά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο θα επέλθει από την αντίδραση των νοσηλευτών για τα κακώς κείμενα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Εκτός από τους συναδέλφους νοσηλευτές, μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, φίλοι, συνάδελφοι συνταξιούχοι, που είναι πάντα κοντά μας σε κάθε εκδήλωση και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά την κοπή της πίτας και τη θεατρική παράσταση, ακολούθησε δεξίωση όπου όλοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις.

Ευχαριστούμε όσους στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στο ενδιαφέρον των Νοσηλευτών της Περιφέρειας για συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση και υποσχόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε γι΄ αυτό.

 

Για το Περιφερειακό Τμήμα ΕΣΝΕ Θράκης

Η Πρόεδρος

Σοφία Νάνου

 


 

ΠΤ Θράκης (Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ - Κοπή πίτας - Θεατρική παράσταση)

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΣΝΕ Θράκης, λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον του νοσηλευτικού προσωπικού για τη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, συνδιοργανώνει με τη Διοίκηση του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Σεμινάριο στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, σε συνεργασία και υπό την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC), στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες των ΚΕΚ του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και θα το παρακολουθήσουν 90 άτομα από την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης θα γίνει κοπή πίτας και θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Η Οδύσσεια ενός διασωληνωμένου».

Πρόκειται για μια παράσταση που είναι δημιουργία νοσηλευτών και γιατρών, περιγράφει με γλαφυρό, χιουμοριστικό αλλά και σαρκαστικό κάποιες φορές τρόπο την κατάσταση της νοσηλευτικής στη χώρα μας αλλά και τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά στο 4ο Συμπόσιο του Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σας περιμένουμε λοιπόν στις 14 Φεβρουαρίου 2009, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 για να την απολαύσουμε μαζί αμέσως μετά την κοπή της πίτας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στο χώρο έξω από το αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

 

Το Συμβούλιο του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης

 

Νοσηλευτική Διημερίδα του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Νοσηλευτική Διημερίδα του Περιφερειακού Τμήματος (ΠΤ) ΕΣΝΕ Θράκης με θέμα: «Η Νοσηλευτική Σήμερα: Εξέλιξη και Πρόκληση» στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2008, στο Αμφιθέατρο του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, την οποία παρακολούθησαν 600 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού από τα πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η θεματολογία της Διημερίδας περιλάμβανε μια ποικιλία θεμάτων με έμφαση στην παροχή και αναβάθμιση της νοσηλευτικής φροντίδας τόσο στον άρρωστο ενήλικα όσο και στο παιδί. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το νοσηλευτή από την προσέλευση του ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τη νοσηλεία του σε όποιο νοσηλευτικό τμήμα ή Μονάδα έως το εξιτήριό του.

Τονίστηκε η συμβολή του νοσηλευτή στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων, στη διερεύνηση επιδημίας στο νοσοκομείο καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κατά τη νοσηλεία ειδικών ομάδων ασθενών. Επίσης, έγινε σαφές, ότι η εθελοντική Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας καθώς και πόσο αυτή συμβάλει στην ασφαλή μετάγγιση αίματος και την κάλυψη των αναγκών μας σε αίμα.

Εκείνο όμως, που τελικά τονίστηκε ότι απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους νοσηλευτές είναι η επαγγελματική τους εξουθένωση τόσο στα πολιτικά όσο και στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας και οι συνέπειές της εις βάρος της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στον άρρωστο.

Παράλληλα με τη Διημερίδα πραγματοποιήθηκε, στις 17 Οκτωβρίου 2008, σεμινάριο στη βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Οι συμμετέχοντες ήταν 60 άτομα, τα οποία πιστοποιήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Η Διημερίδα μοριοδοτήθηκε με 16 Διεθνείς Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης (International Continuing Nursing Education Credits –ICNEC ) από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι τα τοπικά ΜΜΕ πρόβαλαν τη Διημερίδα και μετέφεραν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τους στόχους μας στο κοινό με τηλεοπτικές μεταδόσεις και αναφορές στον ημερήσιο Τύπο.

Επίσης, στις 18 Οκτωβρίου 2008 έγιναν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης για την περίοδο 2008-2012.

Το ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης θέλει και μέσα από τις σελίδες του Νοσηλευτικού Δελτίου να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ως Συνεδριακού χώρου για την πραγματοποίηση της Διημερίδας καθώς και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης για τις ευγενικές τους χορηγίες.

Επίσης ευχαριστεί τους εκπαιδευτές στο σεμινάριο της βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή.

Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στη Διημερίδα και στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλει να δώσει στα μέλη του, ευελπιστώντας στην ενεργό συμμετοχή τους στις μελλοντικές μας εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

 

Για το Περιφερειακό Τμήμα ΕΣΝΕ Θράκης

Πρόεδρος Σοφία Νάνου

 

Σε μορφή pdf


Περιφερειακό Τμήμα Θράκης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2015-2019

Πρόεδρος: Αγλαΐα Δουκαρά, Προϊσταμένη, Μονάδας Χημειοθεραπείας ΠΓΝΑλεξανδρούπολης

Γραμματέας: Αικατερίνη Χαρανά, Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ΠΓΝΑλεξανδρούπολης

Ταμίας: Ντουνάκη Αθανασία, Μονάδα Χημειοθεραπείας ΠΓΝΑλεξανδρούπολης

Μέλη: Γκουτζιβελάκης Αθανάσιος, Προϊστάμενος Τομέα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΓΝΑλεξανδρούπολης
Φώτη Ευδοκία, Προϊσταμένη Τομέα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΓΝΑλεξανδρούπολης
Επικοινωνία: esne.thraki@esne.gr

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2008-2012

+Σοφία Νάνου, Πρόεδρος
Αθανάσιος Γκουτζιβελάκης, Αντιπρόεδρος
Σάββας Βυζικίδης, Γραμματέας
Σταύρος Πανταζίδης, Ταμίας  
Μαίρη Αυδή, Μέλος
Αθανασία Ιγνατιάδου, Μέλος
Θεοδώρα Τοπάλη, Μέλος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2004-2008

Νάνου Σοφία, Πρόεδρος
Γιοφτσίδης Νικόλαος, Αντιπρόεδρος
Ποντισίδης Γεώργιος, Γραμματέας
Πανταζίδης Σταύρος, Ταμίας
Δαγκίδης Σταύρος, Μέλος
Δελίδου Ελένη, Μέλος
Ιγνατιάδου Αθανασία, Μέλος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2000-2004

Χαραλαμπίδου Ιωάννα, Πρόεδρος
Ιγνατιάδου Αθανασία, Γραμματέας
Κατσαρίδης Ιωάννης, Ταμίας
Μπαμπάκας Δήμος, Μέλος
Ρούσσου Μαρία, Μέλος
Χριστακάκη Μαρία, Μέλος
Ναλμπάντης Ευάγγελος, Μέλος


International Council of Nurses rcn.jpg ANA nurse CE American Nurses Association logo.gif
© 2022 Esne. All Rights Reserved. Powered by M&M