Νοσηλευτική Διημερίδα του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Νοσηλευτική Διημερίδα του Περιφερειακού Τμήματος (ΠΤ) ΕΣΝΕ Θράκης με θέμα: «Η Νοσηλευτική Σήμερα: Εξέλιξη και Πρόκληση» στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2008, στο Αμφιθέατρο του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, την οποία παρακολούθησαν 600 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού από τα πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η θεματολογία της Διημερίδας περιλάμβανε μια ποικιλία θεμάτων με έμφαση στην παροχή και αναβάθμιση της νοσηλευτικής φροντίδας τόσο στον άρρωστο ενήλικα όσο και στο παιδί. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το νοσηλευτή από την προσέλευση του ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τη νοσηλεία του σε όποιο νοσηλευτικό τμήμα ή Μονάδα έως το εξιτήριό του.

Τονίστηκε η συμβολή του νοσηλευτή στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων, στη διερεύνηση επιδημίας στο νοσοκομείο καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κατά τη νοσηλεία ειδικών ομάδων ασθενών. Επίσης, έγινε σαφές, ότι η εθελοντική Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας καθώς και πόσο αυτή συμβάλει στην ασφαλή μετάγγιση αίματος και την κάλυψη των αναγκών μας σε αίμα.

Εκείνο όμως, που τελικά τονίστηκε ότι απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους νοσηλευτές είναι η επαγγελματική τους εξουθένωση τόσο στα πολιτικά όσο και στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας και οι συνέπειές της εις βάρος της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στον άρρωστο.

Παράλληλα με τη Διημερίδα πραγματοποιήθηκε, στις 17 Οκτωβρίου 2008, σεμινάριο στη βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Οι συμμετέχοντες ήταν 60 άτομα, τα οποία πιστοποιήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Η Διημερίδα μοριοδοτήθηκε με 16 Διεθνείς Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης (International Continuing Nursing Education Credits –ICNEC ) από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι τα τοπικά ΜΜΕ πρόβαλαν τη Διημερίδα και μετέφεραν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τους στόχους μας στο κοινό με τηλεοπτικές μεταδόσεις και αναφορές στον ημερήσιο Τύπο.

Επίσης, στις 18 Οκτωβρίου 2008 έγιναν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης για την περίοδο 2008-2012.

Το ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης θέλει και μέσα από τις σελίδες του Νοσηλευτικού Δελτίου να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ως Συνεδριακού χώρου για την πραγματοποίηση της Διημερίδας καθώς και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης για τις ευγενικές τους χορηγίες.

Επίσης ευχαριστεί τους εκπαιδευτές στο σεμινάριο της βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή.

Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στη Διημερίδα και στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλει να δώσει στα μέλη του, ευελπιστώντας στην ενεργό συμμετοχή τους στις μελλοντικές μας εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

 

Για το Περιφερειακό Τμήμα ΕΣΝΕ Θράκης

Πρόεδρος Σοφία Νάνου

 

Σε μορφή pdf


International Council of Nurses rcn.jpg ANA nurse CE American Nurses Association logo.gif
© 2022 Esne. All Rights Reserved. Powered by M&M