Π.Τ. ΕΣΝΕ ΘΡΑΚΗΣ - Ολοκλήρωση σεμιναρίου


Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, που συνδιοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΣΝΕ Θράκης με τη Διοίκηση του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009, στις αίθουσες του ΚΕΚ του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν 70 Νοσηλευτές από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στις 14 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, έγινε η κοπή πίτας του ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης και ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Η Οδύσσεια ενός διασωληνωμένου» σε σενάριο του Θανάση Κουλούρη, σκηνοθεσία Θεόδωρου Λαμπριανίδη και μουσική Χρήστου Συκιώτη, η οποία παίχτηκε από τους συναδέλφους Λουκά Γαγδηδέλη, Γλυκερία Πελαγίδου, Κυριακή Μεϊμαρίδου και Μαριλένα Κάπο. Η παράσταση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Συμπόσιο του Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, το Νοέμβριο 2008, στη Θεσσαλονίκη, εντυπωσίασε όλους όσους την παρακολούθησαν και προκάλεσε προβληματισμό αλλά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο θα επέλθει από την αντίδραση των νοσηλευτών για τα κακώς κείμενα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Εκτός από τους συναδέλφους νοσηλευτές, μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, φίλοι, συνάδελφοι συνταξιούχοι, που είναι πάντα κοντά μας σε κάθε εκδήλωση και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά την κοπή της πίτας και τη θεατρική παράσταση, ακολούθησε δεξίωση όπου όλοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις.

Ευχαριστούμε όσους στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στο ενδιαφέρον των Νοσηλευτών της Περιφέρειας για συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση και υποσχόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε γι΄ αυτό.

 

Για το Περιφερειακό Τμήμα ΕΣΝΕ Θράκης

Η Πρόεδρος

Σοφία Νάνου