ΠΤ ΕΣΝΕ Θράκης - 1ο Πανθρακικό Νοσηλευτικό Συνέδριο


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανθρακικού  Νοσηλευτικού Συνεδρίου που έγινε στο Ξενοδοχείο THRAKI PALACE στην Αλεξανδρούπολη. Το συνέδριο παρακολούθησαν 650 και πλέον σύνεδροι.

Η τελετή έναρξης έγινε μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον, όπου ο επίτιμος καθηγητής του ΔΠΘ και πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου, κ. Μηνόπουλος μας ταξίδεψε μέσα σε περίπου μία ώρα από το Δεδέαγατς στην Αλεξανδρούπολη. Ένα μάθημα Ιστορίας δεκάδων χρόνων  έως  σήμερα που παρουσιάστηκε με πολύ γλαφυρό και νοσταλγικό τρόπο. (Φωτογραφίες...)

Οι θεματικές ενότητες  του Συνεδρίου  κάλυψαν σε ικανοποιητικό βαθμό  τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντα των συνέδρων εστιάζοντας σε ένα μεγάλο φάσμα της Νοσηλευτικής και προβάλλοντας τις αναγκαιότητες και τις προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος για  την εξέλιξη  της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Στο συνέδριο παρευρέθησαν επίσης συνάδελφοι από Τουρκία και Βουλγαρία και μας ανέπτυξαν το σύστημα πιστοποίησης  τoυ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αδριανούπολης (Trakya Hospital)  και τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο S. George της Φιλιππούπολης  αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο νοσοκομεία είναι  πιστοποιημένα κατά ISO.

Όλες οι συνεδρίες κατέδειξαν έντονα την ανάγκη ανάπτυξης νοσηλευτικών διαδικασιών (πρωτοκόλλων) και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος της πιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Επίσης αναδείχθηκε ως άμεση και  επιτακτική ανάγκη η βελτίωση και τροποποίηση  της υπάρχουσας νομοθεσίας σχετικά με τη αστική και ποινική ευθύνη  των νοσηλευτών.


International Council of Nurses rcn.jpg ANA nurse CE American Nurses Association logo.gif
© 2022 Esne. All Rights Reserved. Powered by M&M