Περιοδική Έκδοση του Τομέα Επείγουσας & Εντατικής (τεύχος 52)

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το 52ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης του Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής.


 

2η Επιστημονική Νοσηλευτική Διημερίδα

Ο τομέας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής ΕΣΝΕ και το περιφερειακό Τμήμα ΕΣΝΕ Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνουν την 2η Επιστημονική Νοσηλευτική Διημερίδα στις 22-23 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση Διημερίδας

Αίτηση Εγγραφής

Φόρμα Εργασίας


   

Η Επείγουσα & Εντατική Νοσηλευτική στο σύγχρονο πλαίσιο παροχής φροντίδας

logo Dihmerida ThesalonikiΕπιστημονική Νοσηλευτική Διημερίδα

Θεσσαλονίκη 10-11 Νοεμβρίου 2017

Πρόγραμμα...

 

  

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗ Course BLS / AED

logo Course BLS AEDO Τομέας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής (ΤΕΕΝ) του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) από την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) συνδιοργανώνουν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δωρεάν Σεμινάριο Ανανηπτών Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή για τα μέλη του ΕΣΝΕ.

Οι εκπαιδευτές είναι όλοι πιστοποιημένοι από την ΕΚΕ και το ERC, με ευρεία εμπειρία στη διδασκαλία του σεμιναρίου. Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται πιστοποιητικό από το ERCπου ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες: Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

Τηλέφωνο: 210 - 7702861

Email: esne@esne.grΑπολογισμός έργου ΤΕΕΝ για το χρονικό διάστημα 2009 - 2012

Με το τέλος του έτους αυτού ολοκληρώνεται και η τετραετής θητεία της εφταμελούς επιτροπής του Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής (ΤΕΕΝ) του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ). Με την συνεχή και ενεργή δραστηριότητα των μελών του ο ΤΕΕΝ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προάγει την νοσηλευτική σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ΤΕΕΝ, εξασκώντας τις δραστηριότητες του σε επιστημονική κατεύθυνση, συνεχίζει τις δραστηριότητές του προβάλλοντας την παρουσία του ΕΣΝΕ σε όλους τους χώρους που παρέχεται επείγουσα και εντατική νοσηλεία υπό κρίσιμες καταστάσεις, εκπροσωπώντας όλο και περισσότερους νοσηλευτές γιατί πιστεύει ότι μόνο μέσα από την ενεργό και αθρόα συμμετοχή των νοσηλευτών θα αποκτήσει τη μορφή και το κύρος που χρειάζεται για να τους εκπροσωπεί. Οι δραστηριότητες του Τ.Ε.Ε.Ν. για την τετραετία 1-1-2009 έως και 31-12-2012 ήταν:


Γρίπη 2011 - 2012

Με βάση τα δεδομένα από προηγούμενες πανδημίες και τα δεδομένα από την περίοδο εποχικής γρίπης 2011 στο Νότιο Ημισφαίριο, αναμένεται να επικρατήσει το στέλεχος Α(Η1Ν1) 2009 του ιού της γρίπης και κατά τη φετινή περίοδο γρίπης 2011-2012 στην Ελλάδα. (Περισσότερα...)


15th State of the Art: Συμμετοχή του ΤΕΕΝ του ΕΣΝΕ με Νοσηλευτικό Συμπόσιο

Ο Τομέας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, πραγματοποιεί τριήμερο Νοσηλευτικό Συμπόσιο στο πλαίσιο του 15th State of the Art Interdisciplinary Review Course on Pulmonary Diseases Critical Care Emergency Medicine and Nursing Care, στις 7 – 9 Απριλίου 2011, στο Ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα. Ένα πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα με δύο ξένους ομιλητές και με τη συμμετοχή συναδέλφων από την Κύπρο αλλά και από όλη την Ελλάδα φιλοδοξεί να προσφέρει νέα γνώση, να ανανεώσει την ήδη υπάρχουσα και να συμβάλλει στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των νοσηλευτών που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκατρία (13) Στρογγυλά Τραπέζια, δέκα (10) Διαλέξεις, ένα (1) Κλινικό Φροντιστήριο και μία (1) Αντιπαράθεση (Debate). Επίκαιρα ζητήματα όπως: η ασφάλεια του ασθενούς μέσα από το φάσμα της φροντίδας αλλά και της οργάνωσης των χώρων παροχής υπηρεσιών υγείας, η επιθυμία του ασθενούς για μη ανάνηψη (DNR), οι μεταμοσχεύσεις και η εξέλιξή τους στην Ελλάδα, η αυτονομία των νοσηλευτών και η συνεργασία τους με τους ιατρούς, οι νεότερες οδηγίες στην ΚΑΡΠΑ και αρκετά άλλα, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν στο Νοσηλευτικό Συμπόσιο. Εδώ μπορείτε να δείτε το Τελικό Πρόγραμμα του Συμποσίου. Για πληροφορίες σχετικά με το State of the Art, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Συνεδρίου τηλ. 2107235521, e-mail: pechatz@med.uoa.gr (κα Πένυ Χατζηγεωργίου). (Αφίσα 15th State of the Art)

Σελίδα 1 από 3

International Council of Nurses rcn.jpg ANA nurse CE American Nurses Association logo.gif
© 2019 Esne. All Rights Reserved. Powered by M&M
COM_PAYPLANS_LOGGER_CRON_START